Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині встановлюють захисні споруди модульного типу

На Харківщині встановлюють захисні споруди модульного типу

Усього в Харківській області планується облаштувати 65 захисних споруд модульного типу.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що їх розташовуватимуть біля багатоповерхових будівель, які не мають підвальних приміщень. Також такі споруди встановлюватимуть поблизу автовокзалів, ринків, торговельних центрів, ЦНАПів та в інших місцях великого скупчення людей.

«Наша мета – гарантувати безпеку для населення. Тому одне з першочергових завдань наразі – облаштування споруд цивільного захисту. На сьогодні вже встановлено 11 таких споруд у Харківській області, це лише початок роботи», – розповів Олег Синєгубов.

Так, начальник ХОВА проінспектував хід робіт з облаштування захисних споруд у Балаклії, де вже встановили дві, ще одна – на завершальній стадії.

«Вартість однієї швидкоспоруджуваної захисної споруди становить 1,9 мільйона гривень. У межах Програми територіальної оборони Харківської області на 2022-2023 роки 70% фінансування відбувається за рахунок місцевих бюджетів, а 30% – обласного бюджету», – додав Олег Синєгубов.

Окрім того, споруди будуть встановлені в Ізюмській, Барвінківській, Борівській, Оскільській, Савинській, Донецькій громадах Ізюмського району та Золочівській громаді Богодухівського району.

Також їх облаштують в Куп’янському районі: Великобурлуцькій, Куп’янській, Вільхуватській, Кіндрашівській, Шевченківській громадах. Окрім того, у межах Програми забезпечать захисними спорудами Чугуївську, Старосалтівську, Чкаловську, Вовчанську громади Чугуївського району. Ще 5 громад Харківського району потрапили до цього переліку: Дергачівська, Липецька, Малоданилівська, Роганська, Циркунівська.