Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На потреби громад Харківщини передали 11 шкільних автобусів

На потреби громад Харківщини передали 11 шкільних автобусів

У рамках проєкту міжнародної технічної допомоги ООН «Реагування на зимування в Україні ‒ закупівлі, оцінка інфраструктури та технічно-економічне обґрунтування для міста Миколаєва та Миколаївської області», який фінансується Міністерством закордонних справ Данії, для 11 громад Харківщини придбано 11 шкільних автобусів.

«Забезпечення навчальних закладів автопарком – важливий напрямок нашої роботи на усіх рівнях. Значна частина шкільних автобусів була знищена внаслідок дій російських окупантів. Тому маємо відновлювати автопарк. Адже нині ми готуємося до відновлення комбінованої або офлайн освіти в укриттях. Дякуємо міжнародним партнерам за підтримку у цьому напрямку», - зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Новенькі автобуси розподілили між 11 територіальними громадами Харківщини, а саме Близнюківською, Валківською, Височанською, Вільхівською, Зачепилівською, Красноградською, Лозівською, Нововодолазькою, Савинською, Старосалтівською, Чкаловською.

«Данія пишається тим, що підтримує Україну в ці вирішальні часи, оскільки Україна бореться як за власну свободу, так і за свободу всієї Європи. Значна частина цивільної підтримки Данії спрямована на постраждалі від війни території в Україні. Сьогодні ми передаємо 11 шкільних автобусів громадам Харківської області в надії, що кращий доступ до освіти та покращення добробуту спонукатимуть українців залишатися у своїй країні та будувати краще майбутнє для своїх дітей», - зазначив Посол Данії в Україні Оле Егберга Міккельсена.

Унаслідок збройної агресії російської федерації проти України та бойових дій освітянський парк шкільних автобусів Харківської області зазнав значних втрат і знаходиться в кризовій ситуації. Тому для області допомога від Уряду Данії у вигляді шкільних автобусів вкрай важлива.

«Ми раді відсвяткувати успішне завершення ініціативи з передачі шкільних автобусів в Україні, що символізує ключову віху в нашій довготривалій співпраці з урядом Данії. Поставка останніх 11 автобусів до Харкова підкреслює нашу відданість справі покращення доступу до освіти. Ці 34 автобуси позитивно вплинуть на понад 3000 учнів у Дніпропетровській, Харківській та Миколаївській областях, зміцнюючи нашу непохитну відданість розширенню освітніх можливостей, незважаючи на труднощі», - зазначив Директор офісу ЮНОПС в Україні Тім Ларднер, яким організовувалась робота з придбання шкільних автобусів та їх передачі до регіонів України у 2023 році.