Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині підбили підсумки діяльності волонтерського руху

На Харківщині підбили підсумки діяльності волонтерського руху

Про це йшлося під час обласного Форуму волонтерів за участі керівництва Харківської ОВА, очільників благодійних фондів та директорів профільних департаментів.

Нині на Харківщині здійснюють діяльність більш як 450 благодійних організацій, які налічують понад 3000 волонтерів.

«На Харківщині волонтерський рух охопив майже усі галузі – від допомоги цивільному населенню, евакуації до забезпечення українських захисників. Наші волонтери можуть скласти конкуренцію іноземним благодійним організаціям за обсягами наданої допомоги цивільному населенню», - зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Від початку діяльності Ради волонтерів у Харківській області, благодійні організації та фонди передали жителям області більш як 14 мільйонів кілограм продуктів харчування і понад 1,5 мільйона кілограм засобів гігієни. Також спільно з правоохоронцями, рятувальниками та медиками за увесь час повномасштабного вторгнення вдалося евакуювати більше 27 тисяч жителів Харківщини.

«Ми продовжуємо розвивати волонтерський рух в Харківській області, посилювати його. Нам вдалося налагодити плідну співпрацю із Харківською обласною військовою адміністрацією задля безперешкодної роботи на деокупованих та постраждалих територіях. Ми заручилися допомогою у пошуку складських приміщень для гуманітарної допомоги тощо», - розповів голова Ради волонтерів у Харківській області Олександр Пєлєхов.

Також під час засідання обговорили перспективи наповнення та повноцінного запуску офіційного сайту Ради волонтерів Харкова за підтримки Харківської ОВА.

«Цей сайт дасть змогу кожній людині знайти профільну його потребам благодійну організацію. Ми працюємо над наповненням цього ресурсу і закликаємо волонтерів активно долучатися до цієї роботи», - зазначив голова Координаційного гуманітарного центру Євген Коляда.

За даними Координаційного гуманітарного центру на Харківщині 281 благодійний фонд працює у напрямку гуманітарної допомоги. Матерям та дітям допомагають 48 організацій, тваринами опікуються 16, медичною допомогою – 86, правову допомогу надають 16 організацій, соціальні проєкти реалізовують 78 організацій, активну евакуацію проводять 35, а питаннями відновлення інфраструктури опікуються 43 організації.

«Окрім роботи на постраждалих та деокупованих територіях, Координаційний гуманітарний центр опікується і допомогою внутрішньо переміщеним особам, що мешкають в місцях компактного розташування. Таких місць 33 у Харкові. За нашою аналітикою, було проведено більше 100 івентів для дітей. Завдяки благодійним фондам та міжнародним організаціям було закрито 208 запитів щодо потреб у техніці. Робота із допомоги ВПО, що живуть в місцях компактного розташування продовжується постійно», - додав Євген Коляда.