Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У деокупованих громадах Харківщини повернули світло для понад 210 тисяч абонентів

У деокупованих громадах Харківщини повернули світло для понад 210 тисяч абонентів

Відновлення газо- та електропостачання на звільнених з російської окупації територіях триває в посиленому режимі.

Про це начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив в ефірі телемарафону «Єдині новини». За весь період деокупації енергетики вже відновили електропостачання більш як 210 500 абонентам, що становить 93%. Без світла залишається близько 17 тисяч абонентів у населених пунктах, які найбільше постраждали від обстрілів або через які зараз проходить лінія фронту.

«Відновлення повноцінного життя на деокупованих територіях залишається пріоритетним напрямком нашої роботи. Непростою ситуація залишається в Куп’янській та Дергачівській територіальних громадах. Це наші території, що майже щодня страждають від обстрілів російських окупантів. Коли дозволяє безпекова ситуація, енергетики та газовики виїжджають на місця аварій і повертають людям світло з газом», - зазначив Олег Синєгубов.

Крім того, на деокупованих територіях Харківщини вдалося знову подати газ 79% абонентів – це майже 72 тисячі жителів територій. Близько 20 тисячам родин наразі немає можливості поновити газопостачання, найскладніша ситуація - у Дворічанській і Вовчанській громадах.

Нагадаємо, фахівцям «Харківобленерго» вдалося заживити деокуповані Руські Тишки на 70%.