Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині за тиждень сапери ДСНС знищили 726 боєприпасів

На Харківщині за тиждень сапери ДСНС знищили 726 боєприпасів

Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі повідомив речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

Минулого тижня піротехніки ДСНС здійснили 210 виїздів для знешкодження вибухонебезпечних предметів, всього було знищено 726 боєприпасів.

«Під час зими, коли відбувається зниження температури повітря та наявний сніговий покрив, специфіка розмінування для саперів дещо змінюється. Проте, наразі погодні умови ще дозволяють проводити розмінувальні роботи у запланованих раніше об’ємах. Наразі на території Харківської області працюють 33 піротехнічні розрахунки ДСНС, 165 саперів та 71 одиниця техніки», –  зауважив спікер.

Загалом з початку деокупації Харківщини було обстежено понад 4 194 га території, виявлено та знешкоджено 85 518 ВНП.

«Укотре нагадую жителям Харківщини, особливо деокупованих територій, про високу мінну небезпеку. Якщо ви помітили будь-який імовірно вибухонебезпечний предмет, телефонуйте за одним із номерів: «101», «102» або «112» та повідомте про знахідку», – наголосив речник ГУ ДСНС України у Харківській області.

Нагадаємо, як раніше повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, саперні підрозділи у зимовий період переходять на роботу за індивідуальними заявками.