Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Жителям Харківщини нададуть грошову допомогу на придбання деревини для опалення

Жителям Харківщини нададуть грошову допомогу на придбання деревини для опалення

Про це розповів начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі.

Загалом у регіоні потребу в допомозі із твердим паливом мають близько 40 тисяч приватних домогосподарств.

«Близько 6,4 тисячі домогосподарств уже забезпечили деревиною органи місцевої влади, ще 16 тисячам тверде паливо надали міжнародні партнери. Крім цього, Кабінет Міністрів України ухвалив постанову щодо виділення жителям регіону субсидій у розмірі 16,2 тисячі гривень на закупівлю деревини. Нарахування буде здійснюватися органами пенсійного фонду. Нині розробляється відповідний механізм. Тим часом ми продовжуємо працювати як із міжнародними партнерами, так і органами місцевої влади, щоб на 100% забезпечити наших людей паливною деревиною», – зауважив Олег Синєгубов.

У Вовчанську цьогоріч планується опалювати багатоквартирні й приватні житлові будинки за допомогою електрики. 

«У місті Вовчанськ наразі проживає близько 3,5 тисячі людей. На жаль, безпекова ситуація у громаді, як і  минулого року, залишається вкрай небезпечною – ворог майже щодня продовжує обстріли мирного населення. Торік там були значно посилені електромережі і електропроводка. Досвід показав, що такий спосіб опалення наразі є оптимальним», – розповів Олег Синєгубов. 

Начальник ХОВА додав, що на території громади також встановлені твердопаливні котельні, але використовувати їх поки що недоцільно, оскільки це може призвести до посилення ворожих обстрілів, неминучих втрат та руйнувань інфраструктури.