Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До Харківщини вперше прибув Food Train з нагоди Дня подяки

До Харківщини вперше прибув Food Train з нагоди Дня подяки

Унікальний поїзд-кухня, який напередодні вирушив із Києва, сьогодні прибув до Харкова та Ізюма. На його борту – тисячі страв, які передали рятувальникам, поліцейським, медикам та залізничникам прифронтового регіону, розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов.

«Дякую Фонду Говарда Баффета та «Укрзалізниці» за ініціативу та унікальний благодійний проєкт! Сьогодні будь-яка увага до нашого прифронтового регіону надзвичайно цінна. Також дякую всім, хто щодня продовжує працювати у надскладних умовах, рятує життя та допомагає нашим громадян!», – сказав Олег Синєгубов.

До складу Food Train входять вагон-генератор, вагон-холодильник з морозильною камерою, вагон з холодною кухнею, вагон гарячої кухні для приготування фінальних страв, вагон для персоналу з душем і пральною машиною та багажний вагон з 27 тисячами літрів води і фільтраційною та насосною станціями. 

«Ідея створення Food Train з'явилася близько півтора року тому. Побудова та функціонування поїзда-кухні повністю фінансуються Фондом Говарда Баффета. Спільно з «Укрзалізницею» нам вдалося реалізувати складні технічні рішення. Цей потяг-кухня не має аналогів у світі. Ми прагнули швидко та ефективно допомагати людям на деокупованих територіях. Ми дуже задоволені, що саме в День подяки вдалося його запустити і сьогодні приїхати до Харківщини. Для всіх охочих ми приготували традиційні страви – запечену індичку та гарбузовий пиріг», – сказала представниця Фонду Говарда Баффета Юлія Стефанюк.

Вона додала, що Food Train може автономно працювати 5-7 днів та виробляти близько 10 тисяч порцій їжі на день. Обладнання поїзда дозволяє готувати повноцінні страви: супи, каші, салати, мʼясо тощо. Спеціальні термобокси, встановлені всередині поїзда, дозволяють легко транспортувати вже готові порційні контейнери з їжею від поїзда-кухні до кінцевого споживача.

Після Харкова поїзд-кухня вирушив до міста Ізюм, де близько 1000 наборів їжі, приготовленої у Food Train, передали до освітніх закладів та дітям із малозабезпечених сімей, територіальному центру та пацієнтам стаціонарних відділень медзакладу.