Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Старому Салтові завершуємо відновлення перших будинків – Олег Синєгубов

У Старому Салтові завершуємо відновлення перших будинків – Олег Синєгубов

Начальник ХОВА повідомив, що всього в Старосалтівській громаді за кошти фонду ліквідації наслідків збройної агресії та місцевих бюджетів відновлюється 19 об’єктів на суму понад 570 мільйонів гривень.

Зокрема, 1 будинок уже відновили, ще 3 – на завершальній стадії. Низка об’єктів є перехідними на наступний рік.

«Відновлюємо 17 житлових будинків, заклад освіти та будівлі, де буде розміщено амбулаторію, ЦНАП. Ступінь реалізації об’єктів різний. Зокрема, у частину будинків, які вже зроблені, можуть заїжджати люди та подаватися на програму єВідновлення, щоб отримати кошти на внутрішній ремонт житла. Окремо поставили завдання місцевим органам самоврядування посилити комунікацію з людьми похилого віку, щоб допомогти подати їм заявку через ЦНАП чи Дію», – зазначив Олег Синєгубов.

На наступний рік також готують проєкти з відновлення житлового фонду, освітніх та медичних закладів, оскільки ці напрямки є пріоритетними у відбудові.

«Старосалтівська громада є однією з найбільш постраждалих, адже приблизно 50% інфраструктури було частково або повністю зруйновано. Ця громада є стратегічно важливою, бо коли з міста Вовчанськ проходить евакуація, люди частково виїжджають саме у Старий Салтів. Тому тут необхідно налагодити надання освітніх та медичних послуг», – додав начальник Харківської ОВА.