Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З Куп’янщини евакуювали вже понад 280 дітей – Олег Синєгубов

З Куп’янщини евакуювали вже понад 280 дітей – Олег Синєгубов

Про це начальник ХОВА повідомив 20 листопада в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Обов’язкова евакуація в примусовий спосіб сімей із дітьми з небезпечних громад Куп’янського району вже на завершальному етапі.

«Наразі вивезли понад 280 дітей із їх сім'ями. Працюватимемо, поки остання дитина з цього напрямку не буде у безпеці», – наголосив Олег Синєгубов.

Крім того, він зазначив, що в Харківській області продовжують формувати мобільні вогневі групи для боротьби з «Шахедами».

«Працюємо у цьому напрямку цілодобово. Чітко розуміємо, що наступила зима і опалювальний сезон триває за планом, але ворог буде цілити по критичній інфраструктурі, щоб дестабілізувати ситуацію. Тому наразі формування мобільних вогневих груп для боротьби з «Шахедами» – один з пріоритетних напрямків роботи», – сказав начальник Харківської ОВА.

Також під час телемарафону Олег Синєгубов розповів про оперативну ситуацію в регіоні.

«Щодня тривають обстріли. Так, з реактивних систем залпового вогню у с. Юрченкове Чугуївського району було пошкоджено сільськогосподарську техніку та господарчі споруди. Лише по Куп’янському району приблизно 10 населених пунктів знову було обстріляно. Зокрема, ворог наніс 2 удари керованими авіабомбами по с. Подоли. За добу наші воїни відбили 7 великих потужних штурмових атак. Жодного метра землі не здали ворогові, той з великими втратами змушений був відійти», – прокоментував начальник ХОВА.