Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

97% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштовані до сімейних форм виховання

97% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштовані до сімейних форм виховання

Цього тижня за участі міжнародних партнерів відбувся захід: «Захист прав і інтересів дитини через інтегровані програми підтримки в Харківській області».

Зустріч проходила в межах Регіонального офісу міжнародного співробітництва.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що показник влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до сімейних форм становить 97%. Зокрема, за 2023 рік створено 5 ДБСТ та 9 прийомних сімей, куди влаштовали 120 дітей. 

Крім того, дві громади області були обрані для реалізації важливого проєкту будівництва житла за підтримки та фінансування Фундації Олени Зеленської.

«Ми перші в Україні розробили Програму підтримки та розвитку сімейних форм виховання. Вона передбачає виплати по 30 тис. грн при утворенні прийомної сім’ї, ДБСТ та сім’ї патронатного вихователя, а також після 15-річного функціонування родини. Такі самі програми рекомендуємо ухвалити на місцях. Вдячні всім міжнародним партнерам за довіру та співпрацю. За останні півтора роки на Харківщині реалізували соціальних проєктів на 4,4 мільйонів доларів», – зазначив Олег Синєгубов.