Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 5 пілотних громадах Харківської області впроваджують освітні проєкти від ЮНІСЕФ

У 5 пілотних громадах Харківської області впроваджують освітні проєкти від ЮНІСЕФ

На засіданні Регіонального офісу міжнародного співробітництва підбили підсумки проєктів щодо розбудови цифрових освітніх просторів, надолуження втрачених знань, «Дошкільнята» та роботи мобільного класу безпеки.

Як зазначив начальник ХОВА Олег Синєгубов, 3 місяці тому розпочалася крос-секторальна співпраця ЮНІСЕФ із 5 пілотними територіальними громадами Харківської області: Валківською, Кегичівською, Пісочинською, Чугуївською та Балаклійською.

«Спочатку ми обговорювали з ЮНІСЕФ, що такий проєкт буде запущено в одній громаді, завдяки чому зможемо перейняти досвід для інших. Представники ЮНІСЕФ змогли долучити 5 громад, які перебувають в абсолютно різних умовах, адже деякі були в окупації. Наразі в громадах впроваджується більше 50 різноманітних проєктів. Дякуємо за оперативність і ефективність», – наголосив Олег Синєгубов.

Як прокоментувала керівниця програм ЮНІСЕФ у Харківській області Людмила Паламар, співпрацю планують масштабувати.

«Швидко рухатися в реалізації цих проєктів допомогла співпраця з фахівцями тергромад, Харківської ОВА та районних військових адміністрацій. Тільки, коли всі учасники включені в процес, маємо ефективну роботу. Важливо підключати до обговорень дітей і батьків. Ми побачили, що вони надзвичайно зацікавлені у роботі  Цифрових освітніх центрів, де, зокрема, проводяться заняття з надолуження втрачених знань. Окрім 5 пілотних громад, проєкт додатково реалізується у Наталинській, Коломацькій та Харківських громадах. А завдяки залученню молоді до нашого проєкту створюємо молодіжні центри. Невдовзі зможемо презентувати такий центр у Пісочинській громаді», – сказала Людмила Паламар.

Загалом на сьогодні у Харківській області налічується 26 Цифрових освітніх центрів: 10 від ЮНІСЕФ, 10 від БФ «SaveTheСhildren», 6 від БФ «Громадська ініціатива – «Хто, як не ми!». Усього різноманітними заходами в центрах охоплено більш ніж 2 тисячі дітей. Також у межах ініціативи «Спільно до навчання» у березні цього року розпочався проєкт «Забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи в Україні», до якого на Харківщині залучили понад 370 дошкільнят та більш ніж 30 вихователів.

Крім того, у жовтні на Харківщині створили проєкт мобільного класу безпеки за підтримки ЮНІСЕФ, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Нацполіції та Міністерства внутрішніх справ. 

«У мобільному класі сапери, пожежники, рятувальники, поліціянти й інші спеціалісти розповідають дітям про ключові правила безпеки в мирному житті та під час війни. Також заняття тут можуть тривати і в період аварійних відключень світла. Протягом жовтня-листопада цього року співробітниками ДСНС та Національної поліції проведено 16 заходів, де взяли участь понад 280 дітей», – розповіла Ольга Безпалова.