Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ще один ударний дрон передали 92-гій бригаді

Ще один ударний дрон передали 92-гій бригаді

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що один дрон українського виробництва «Шуліка» коштує приблизно мільйон гривень.

«Це вже другий дрон-бомбардувальник «Шуліка», який передаємо військовим за останні тижні. 92-га окрема штурмова бригада імені кошового отамана Івана Сірка ще з 2014 року боронить кордони нашої держави від російського агресора. Дякую громадам, які долучилися до закупівлі цих дронів. Чим більше буде такого обладнання у наших захисників, тим швидше здобудемо перемогу», – зазначив Олег Синєгубов.

Як повідомив начальник Куп'янської РВА Андрій Канашевич, для захисників цей дрон придбали завдяки фінансуванню всіх громад Куп’янського району.

 «"Шуліка" – це потужний дрон, який здатний нести до 10 кілограмів і вражати різні цілі, зокрема, бронетехніку. У дрона гарна тепловізійна камера, тому він саме і працює вночі. Один дрон передавали на минулих вихідних і військові вже пройшли на ньому навчання», – сказав Андрій Канашевич.

Командир 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка, полковник Павло Федосенко наголосив, що такі «пташки» наразі дуже необхідні для їхньої роботи.

«Ці дрони є ударною силою роти безпілотних літальних апаратів. Такими дронами в нічний час наносимо вогневе ураження та знищуємо до 90% техніки і живої сили противника. Окупанти прозвали дрон «Бабою Ягою», вони його бояться. Хочу подякувати всім, хто долучився до збору і закупівлі обох дронів», – прокоментував Павло Федосенко.