Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У межах робочої групи «Прозорість і підзвітність» відбувається контроль за публічними закупівлями та навчання держслужбовців

У межах робочої групи «Прозорість і підзвітність» відбувається контроль за публічними закупівлями та навчання держслужбовців

Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі повідомив начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції Харківської ОВА Костянтин Ісаєв.

Він відзначив, що наразі діяльність робочої групи забезпечують представники правоохоронних органів, фахівці Харківської ОВА та представники громадськості. 

«Подібні робочі групи відтворено в кожній районній військовій адміністрації Харківської області. Завдання цих груп – забезпечувати дієвий контроль у напрямку використання коштів, які надходять для відбудови постраждалих в результаті збройної агресії рф об'єктів інфраструктури», – підкреслив Костянтин Ісаєв.

На офіційному сайті Харківської ОВА в окремому розділі кожен охочий зможе повідомити про порушення тендерних вимог в доступній online-формі. Отримані запити будуть розглянуті під час засідань робочої групи.

Також у межах спільного меморандуму із експертами YouControl забезпечено проведення тренінгів для працівників ХОВА, які відповідальні за проведення публічних закупівель.

Крім того, велика увага приділяється навчанню державних службовців Харківської ОВА. 

«Ми впровадили механізм постійних тренінгів. Наразі проведено 13 таких заходів із 24 запланованих. Тож, фахівці департаментів можуть  підвищити свою компетенцію під час подання декларації, що є також важливим і дієвим механізмом забезпечення прозорості», – наголосив начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції Харківської ОВА. 

За даними Костянтина Ісаєва, до роботи групи обов’язково долучаються представники правоохоронних органів, які в разі необхідності зможуть задіяти правові механізми для регулювання зазначених питань.