Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Наступного року Швейцарія посилить допомогу Харківщині

Наступного року Швейцарія посилить допомогу Харківщині

Плани з посилення співпраці на 2024 рік між Швейцарією, Всесвітньою продовольчою програмою ООН, FSD та Харківською ОВА обговорили на спільній нараді на базі Регіонального офісу міжнародного співробітництва.

Засідання присвятили темі гуманітарного розмінування постраждалих та деокупованих територій Харківщини. Нині в області працює від профільних швейцарських організацій 3 машини для розмінування. Наступного року FSD та ВПП ООН скерують ще 4 одиниці спецтехніки в область.  

«Ми щиро вдячні за ваш внесок та допомогу у розмінування Харківщини. В області тривають навчання саперів. Тому кадровий потенціал дуже високий. Для пришвидшення темпів розмінувань їм необхідно більше спецтехніки», - зазначив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов. 

Також організації збільшуватимуть кількість піротехнічних розрахунків з наступного року. Крім того, за підтримки FSD, посольства Швейцарії і ВПП ООН тривають кінологічні вишколи собак-саперів, які будуть відправлені на розмінування Харківщини.  

«Уряд Швейцарії виділить 100 мільйонів франків на розмінування постраждалих територій України на наступні 4 роки. Ці кошти розраховані в тому числі на закупівлю машин для розмінування та спецтехніки для розгрібання завалів. Харківщина залишається пріоритетною областю для нашої роботи», - зазначила керівниця гуманітарної групи Посольства Швейцарії в Україні Лю Форнара.