Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов привітав аграріїв Харківщини із професійним святом

Олег Синєгубов привітав аграріїв Харківщини із професійним святом

З нагоди Дня працівників сільського господарства начальник Харківської обласної військової адміністрації відзначив керівників та трудові колективи Харківщини.

Олег Синєгубов наголосив, що сільськогосподарська галузь традиційно є одним із головних стовпів економіки області, та наразі аграрії Харківщини працюють у надзвичайно складних воєнних умовах. 

«Майже половина земель сільськогосподарського призначення не перебуває в обробітку через загрозу замінування. Проте, якщо порівняти з показником минулого роком, маємо збільшення посівних площ на 18%, і це таж ваша заслуга», – наголосив Олег Синєгубов.

Досягненням у вирішенні питання замінування сільськогосподарських земель є й співпраця із фахівцями продовольчої програми ООН, яка профінансувала закупівлю машин для технічного обстеження грунту та виявлення вибухонебезпечних предметів. Ці машини українського виробництва, вони працюватимуть на території Харківської області. Зараз на полях працює одна така машина, проте у найближчих планах отримати в поміч ще 12 машин.

Підтримати сільгоспвиробників мають і ті мікрокредити та мікрогранти, які за сприяння Міністерства економіки України залучаються на Харківщину.

Із списком нагороджених можна ознайомитись тут.