Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Майже 36% з обласного бюджету виділили на потреби обороноздатності регіону», - Олег Синєгубов

«Майже 36% з обласного бюджету виділили на потреби обороноздатності регіону», - Олег Синєгубов

Про це начальник Харківської ОВА повідомив під час брифінгу в Офіційному медіацентрі облвійськадміністрації.

За видатками загальний і спеціальний фонд обласного бюджету в 2023 році склав 9 мільярдів 113 мільйонів гривень, загальний фонд без трансферів – 3 мільярди 328 мільйонів гривень. З них видатки на потреби українських захисників склали 1 мільярд 262 мільйони гривень. 

«Видатки на потреби військових склали за цей рік вже майже 36%. Звичайно, що такого не було за жодних обставин. Тому потреби військових для нас в пріоритеті. Адже вони не можуть чекати день, два чи тиждень. Мова йде про зведення фортифікаційних споруд, допомога в обладнанні другої і третьої ліній оборони, кільцева оборона міст та населених пунктів регіону. Запити надходять системно і ми їх задовольняємо », - зазначив Олег Синєгубов. 

Крім того, на обласну програму з територіальної оборони в 2022-2023 роках видатки склали 405 мільйонів 568 тис. гривень. В її межах завершується будівництво 64 фортифікаційних споруд на більш як 83 мільйони гривень. А на посилення матеріально-технічного забезпечення виділили 321,9 мільйонів гривень.