Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області запрацює соціальна «гаряча лінія»

У Харківській області запрацює соціальна «гаряча лінія»

Про це йшлося під час засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва, яке відбулося на Харківщині 15 листопада.

Ініціювала створення соціальної «гарячої лінії» заступниця начальника Харківської обласної військової адміністрації Віта Ковальська. Опція орієнтована на допомогу внутрішньо переміщеним особам, зокрема щодо адаптації на новому місці проживання. 

«На Харківщині зареєстровані більш як 520 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Тому така послуга актуальна для нашої області, аби допомогти людям зорієнтуватися у закладах, які надають соціальні послуги, а також міжнародній і державній допомозі», - зазначила Віта Ковальська. 

«Гарячу лінію» планують розробити спільно з UNICEF. Вона має запрацювати через місяць-півтора, запевнила під час презентації керівниця програм із захисту дітей ЮНІСЕФ у Харківській області Наталія Датченко. 

«Ми радо підтримали таку ініціативу та вже активно працюємо над її реалізацією. Вадливо, щоб люди мали змогу якомога швидше адаптуватися на новому місці та отримували усі доступні соціальні послуги», - додала Наталія Датченко.