Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області продовжується кампанія з вакцинації тварин проти сказу

У Харківській області продовжується кампанія з вакцинації тварин проти сказу

Про стан проведення вакцинації тварин у регіоні, зокрема проти сказу, йшлося під час апаратної наради в ХОВА 14 листопада.

Внаслідок проведення бойових дій та неможливості здійснювати мисливцями регуляцію червоної лисиці під час воєнного стану, збільшилася їхня популяція. Через це зросла кількість випадків зараження сказом серед тварин. 

«Необхідно проводити роз’яснювальну роботу серед органів місцевого самоврядування та представників РВА щодо порядку погоджень користувачам мисливських угідь організованого відстрілу червоної лисиці на територіях, де проводилась пероральна імунізація диких тварин проти сказу. Це сприятиме ефективності імунізаційної кампанії», – сказав начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

З початку 2023 року на території Харківської області зареєстровано 75 випадків сказу тварин, лише з липня 2023 року – 70 випадків. 70% випадків сказу діагностовано на деокупованих територіях: Ізюмський, Чугуївський та Куп’янский райони.

«Задля профілактики сказу у диких тварин у вересні та жовтні цього року на територіях Красноградського, Лозівського, частини Богодухівського, Харківського та Чугуївського районів проводилася вакцинальна кампанія. Усього 287 тисяч доз  вакцини було розподілено по території Харківської області», – зазначив в. о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області Андрій Бабарук. 

Згідно з Методичними рекомендаціями з планування, організації та проведення пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу передбачено, що через місяць після пероральної імунізації здійснюється контроль за ефективністю її проведення через відстріл червоних лисиць.