Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У межах єВідновлення понад 8 тисяч людей вже отримали кошти для дрібного ремонту житла

У межах єВідновлення понад 8 тисяч людей вже отримали кошти для дрібного ремонту житла

Під час апаратної наради обговорили реалізацію програми єВідновлення в районах Харківської області.

На сьогодні у межах програми єВідновлення 8384 заявників вже отримали грошову допомогу для дрібного ремонту житла (категорія А), пошкодженого внаслідок збройної агресії рф. На рахунки заявників нараховано понад 647,6 мільйона гривень.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов доручив відповідним фахівцям прискорити процес наповнення Реєстру пошкодженого та знищеного майна.

«Необхідно провести роз’яснювальну роботу з отримувачами компенсації по програмі єВідновлення щодо ремонту категорії Б. Зокрема, перед початком будівельних робіт необхідне оформлення дозвільних документів, що там безпечно працювати. Адже в деяких населених пунктах повністю може бути знищена інфраструктура чи вони щільно обстрілюються і там поки неможливо жити», – розповів Олег Синєгубов.

Він наголосив, що у разі виникнення технічних проблем з опрацюванням заяв в Реєстрі пошкодженого та знищеного майна можна повідомляти службу технічної підтримки на електронну пошту: reestr-support@renovation.gov.ua.

Як додала заступниця директора Департаменту містобудування та архітектури Харківської ОВА Марина Пахомова, наразі комісіями ухвалено рішення про надання компенсації та передано на виплату для 1143 заявників. Загальна сума призначених виплат становить 218,8 мільйона гривень.

«Загалом з початку реалізації програми єВідновлення в області подано 22 823 заяви для отримання грошової допомоги на поточний ремонт пошкодженого житла. Найбільше заяв подано мешканцями Ізюмського, Харківського та Чугуївського районів», – сказала Марина Пахомова. 

Окрім того, у 14 територіальних громадах комісіями сформовано 152 сертифікати з надання компенсації за знищене майно на суму 220,6 мільйона гривень.