Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На потреби громад Харківщини розгортають нові Пункти Незламності

На потреби громад Харківщини розгортають нові Пункти Незламності

Питання збільшення кількості Пунктів та їх укомплектування розглянули під час апаратної наради під головуванням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

За останній тиждень на потребу громад, районні військові адміністрації розгорнули 3 Пункти Незламності. Загалом в області їх налічують 933, з яких розгорнуто 908. Крім того, тривають перевірки готовності пунктів до прийому громадян на випадок довготривалої відсутності електропостачання.

«Необхідно прискорювати роботу в цьому напрямку, адже незабаром почнуться морози і в разі надзвичайних ситуацій люди мають бути впевнені, що зможуть прийти в пункт та отримати там усі послуги. Пункти Незламності мають бути повністю укомплектованими, забезпечені усім необхідним», - доручив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Також триває робота з забезпечення Пунктів Незламності безперебійним доступом до Інтернету. Наразі підключення до мережі потребують 64 пункти, із них 54 розташовані в Куп’янському районі і потребують терміналів Starlink.

«Департаментом цивільного захисту підготовлено та направлено листа до Міністерства цифрової трансформації України щодо надання терміналів Starlink для цих пунктів. Крім того, один із операторів мобільного зв’язку готовий надати свої послуги з забезпечення Інтернетом Пунктів Незламності у Куп’янському районі. Робота в цьому напрямку триває постійно», - зазначив директор Департаменту цивільного захисту Харківської ОВА Іван Сокол.