Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олега Синєгубова обрано президентом Харківської обласної асоціації футболу

Олега Синєгубова обрано президентом Харківської обласної асоціації футболу

Відповідне рішення ухвалили 10 листопада в ході V позачергової Конференції Харківської обласної асоціації футболу.

У заході взяли участь 47 делегатів від постійних та асоційованих членів ХОАФ. 

Так, під час Конференції було винесено на розгляд питання обрання керівних органів асоціації. За пропозицією постійних членів асоціації делегати одноголосно підтримали обрання Олега Синєгубова на посаду голови Харківської обласної асоціації футболу. 

Новообраний голова ХОАФ наголосив на першочергових завданнях на посаді - розбудові спортивної інфраструктури, яка зазнала значних ушкоджень, відновленні в області футбольних змагань різних рівнів.

«Шановні делегати, дуже дякую за довіру. Дякую кожному за неймовірно великий об'єм роботи, яку ви виконуєте для розвитку українського футболу навіть у таких непростих обставинах. Пишаюся харківським футболом і вражений досягненнями, які маємо завдяки кожному з вас. Впевнений, попереду нас чекає велика кількість викликів і звершень. Будемо спільно зміцнювати тісну співпрацю з Українською асоціацією футболу. Планую особисто звернути увагу на дитячо-юнацький футбол, його перспективи розвитку в умовах сьогодення. Наш найголовніший пріоритет - створення умов для безпечного дозвілля і спортивного розвитку наших громадян», – сказав Олег Синєгубов.

Перший віце-президент Української асоціації футболу Вадим Костюченко наголосив, що наразі за державної підтримки розробляється низка програм для підтримки молодіжного спорту, дітей-переселенців, а також захисників і захисниць, які отримали поранення під час виконання бойових завдань.

«У церемонії відкриття матчу Україна-Італія, який 20 листопада проходитиме у Німеччині, братимуть участь діти-переселенці з нашої футбольної академії «Металіст». Ці події формують у підростаючого покоління спортивний світогляд та стверджують віру в майбутнє», – сказав перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко.

Також в ході конференції першим заступником голови ХОАФ призначено Віктора Коваленка, заступником - Валерія Сокуренка. До складу Виконавчого комітету увійшли представники футбольного активу області, керівники військових адміністрацій та інші. Головою КДК переобрано Олександра Півоварова, а головою Апеляційного комітету - Сергія Бортника.

«Маємо дуже багато викликів в умовах війни і одним із пріоритетних завдань асоціації є організація взаємодії її учасників таким чином, щоб на тих територіях, де панує відносна безпека, наші спортсмени, наша молодь, наші діти в умовах онлайн-освіти мали змогу долучатися до спортивного процесу», – зазначив народний депутат України Олексій Красов.

Після завершення Конференції голова ХОАФ та новообрані члени виконавчого комітету провели робочу нараду для вирішення низки організаційних питань.

Олег Синєгубов запропонував скликати позачерговий Конгрес УАФ, на якому будуть розглянуті важливі питання діяльності Української асоціації футболу. Присутні учасники Конференції одноголосно підтримали відповідну пропозицію.

«Впевнений, спільними зусиллями зможемо більш ефективно розвивати футбол на Харківщині та реалізовувати важливі соціальні проєкти задля добробуту майбутнього нашої молоді», – зазначив народний депутат Павло Якименко.