Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олена Логвинова провела зустріч із представниками місії Міжнародного медичного корпусу

Олена Логвинова провела зустріч із представниками місії Міжнародного медичного корпусу

Заступниця начальника ХОВА обговорила пріоритети співпраці у гуманітарній сфері та підтримку закладів охорони здоров'я Харківської області із заступницею директора місії Міжнародного медичного корпусу Марією Карр та медичною координаторкою Клаудією Хаттінгер.

«Дуже вдячна Міжнародному медичному корпусу за допомогу. Наразі регіон має велику кількість викликів, пов'язаних із наслідками збройної агресії рф. Першочергово маємо запит на модульні будинки, в яких могли б базуватися працівники екстреної медичної допомоги на деокупованих та найбільш постраждалих від війни територіях. Також активно працюємо над облаштуванням реабілітаційних відділень у надкластерних і кластерних лікарнях, актуальним залишається питання забезпечення їх відповідним обладнанням», – розповіла зазначила Олена Логвинова. 

Заступниця начальника ХОВА також додала, що нині область потребує допомоги у придбанні спеціалізованого стаціонарного обладнання для дезінфекції, сучасних харчових блоків та автономних водних свердловин для безперебійного забезпечення закладів охорони здоров'я якісним харчуванням та чистою водою.

В ході зустрічі сторони домовилися сформувати план для масштабування запитів і співпраці у розв'язанні поточних питань охорони здоров'я регіону.

«Ми підтримували Україну, і Харківщину зокрема, від початку повномасштабного вторгнення й будемо підтримувати надалі. Для нас це дуже важливо. Пишаємося стійкістю та сміливістю людей, які щодня протистоять ворожій агресії», – сказала Марія Карр.