Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У селі Руська Лозова заживили всі будинки – Олег Синєгубов

У селі Руська Лозова заживили всі будинки – Олег Синєгубов

Після деокупації села Руська Лозова Дергачівської громади через постійні ворожі обстріли електромережа була майже знищена.

Завдяки роботі енергетиків на сьогодні вже повністю відновили електропостачання у населеному пункті. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

«Руська Лозова дуже постраждала від ворожої окупації. Росіяни зруйнували в селі 25% будинків та 95% інфраструктури електропостачання. Щоб її відновити, фахівцям «Харківобленерго» довелося повністю замінити дроти, встановити по селу 700 нових електроопор, відремонтувати підстанції тощо», – розповів Олег Синєгубов.

Територія населеного пункту мала висока щільність замінування, тож розпочати роботу енергетики змогли лише після обстежень саперів. Так, у листопаді 2022 року вдалося заживити першу вулицю у Руській Лозовій. До ремонту підстанцій та високовольтних ліній залучалися підрядні організації, роботу яких фінансувала Харківська обласна військова адміністрація. 

«Зараз в селі проживає близько 1500 людей, що втричі менше ніж до початку повномасштабного вторгнення, але мешканці поступово повертаються у свої будинки та налагоджують нове життя. Дякую нашим енергетикам, які роблять усе можливе, щоб якнайшвидше відновити живлення для усіх мешканців області», – сказав начальник ХОВА. 

Окрім того, у Руській Лозовій завдяки фонду ліквідації наслідків збройної агресії та місцевого бюджету відновлено роботу пошкодженої внаслідок обстрілів амбулаторії. Також продовжуються ремонтні роботи у місцевому ліцеї та дитячому садочку, адміністративній будівлі старостату, де також працюватиме ЦНАП, відділення зв'язку тощо. Готується безпечний простір для проведення занять з дітьми.