Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдяки науковцям Харківщини тримаємо лідерські позиції серед закладів вищої освіти – Олег Синєгубов

Завдяки науковцям Харківщини тримаємо лідерські позиції серед закладів вищої освіти – Олег Синєгубов

Напередодні Всесвітнього дня науки в ім'я миру та розвитку начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов привітав учених, а також вручив їм подяки і грамоти.

Під час заходу науковців нагородили нагрудними знаками МОН України «Василь Сухомлинський» і «Відмінник освіти», відзнаками НАН України. Зі списком нагороджених можна ознайомитися за посиланням.

«Це свято започатковане ЮНЕСКО і мало на меті розвивати науку як гарантію миру, стабільності, економічного розвитку та світу без війни. Завдяки науковцям Харківщини навіть в умовах повномасштабного вторгнення рф університети та школи залишаються не лише в лідерах України, а й на міжнародній арені. Гарантуємо, що готові підтримувати абсолютно всі ініціативи незалежно від того, яка це сфера науки. Лише разом зможемо перемогти російського агресора, втримати наукові провідні позиції і розвивати нашу державу», – звернувся до присутніх Олег Синєгубов.

Лідерами за результатами щорічного академічного рейтингу українських університетів «ТОП-200 Україна 2023» на Харківщині стали: Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна – 3 місце, Національний технічний університет «ХПІ» – 7 місце, Харківський національний університет радіоелектроніки – 9 місце, Національний аерокосмічний університет імені М. Є. Жуковського «ХАІ» – 18 місце. Зокрема, згідно з рейтингом ЗВО за показниками бази даних SciVerse Scopus до десятки найкращих увійшов ХНУ імені В. Н. Каразіна (2 місце).

Довідково. Система вищої освіти Харківської області складається з 23 закладів вищої освіти (123 100 здобувачів), 43 закладів фахової перед вищої освіти (20 300 здобувачів).