Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міжнародні партнери допомагатимуть аграріям Харківщини фіксувати злочини окупантів

Міжнародні партнери допомагатимуть аграріям Харківщини фіксувати злочини окупантів

Про це йшлося під час спільного засідання під головуванням заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова з представниками організації Project Expedite Justice та аграріями області.

За попередніми підрахунками, російські окупанти завдали збитків агросектору Харківщини на більш ніж 19,4 мільярда гривень. Внаслідок бойових дій було заміновано майже 600 тисяч земель сільськогосподарського призначення, постраждало 54 тваринницькі господарства, майже 1100 одиниць техніки та обладнання пошкоджено або зруйновано.

«Першим кроком до компенсації за пошкоджене майно аграріїв є правильна фіксація збитків. Тому необхідно подати заяву до правоохоронних органів. У кожній громаді Харківщини створено профільні комісії, які також фіксують ці збитки. Також на місці має відпрацювати екоінспекція», - зазначив Євген Іванов.

Партнери з Project Expedite Justice за підтримки фонду Говарда Баффета допомагають відстоювати інтереси аграріїв у міжнародних судах.

«Наша сьогоднішня мета – зафіксувати ваші дані, зафіксувати основні моменти щодо ваших втрат, щоб ми мали змогу повернутись до вас з більш ґрунтовною розмовою, більш детальною, щоб оцінити ситуацію та написати детальний звіт щодо того, яка ситуація на Харківщині, заохотити тих, хто це ще не зробив – фіксувати свої збитки. Нині це перший крок до того, щоб отримати в подальшому компенсацію», - зазначила координатор проєкту Project Expedite Justice Аліса Голощапова.