Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область співпрацюватиме з Саксонією

Харківська область співпрацюватиме з Саксонією

Про це йшлося під час онлайн-зустрічі заступників начальника Харківської ОВА Євгена Іванова та Віти Ковальської із представниками Саксонської Державної Канцелярії.

Під час зустрічі підіймали питання поглиблення співпраці, створення сприятливих умов для укладання меморандумів про співпрацю між містами Харківщини та Саксонії. 

«Побудова таких відносин дасть змогу прямого розвитку і обміну досвідом між містами або громадами. Передусім спільними зусиллями ми зможемо розвивати підприємництво та відбудовувати пошкоджені російськими окупантами об’єкти. Для визначення конкретних проєктів розроблятимемо дорожню карту, яку презентуємо під час офлайн зустрічі», - зазначив Євген Іванов. 

Окрему увагу під час зустрічі приділили спільним проєктам з розвитку освіти, як вищої так і професійно-технічної. 

«Ми щиро вдячні Ульмському університету, оскільки він реалізує дуже потужний проєкт із нашим Каразінським університетом. Йдеться про посилене навчання психологів, що зможуть допомагати людям під час кризових ситуацій. Продовжуємо посилювати і профтехосвіту, оскільки це кузня фахівців, які відновлюватимуть регіон. У цьому напрямку є потреба в сучасному навчальному обладнанні», - пояснила Віта Ковальська. 

В організації перемовин з представниками Саксонської Державної канцелярії сприяв народний депутат України Олексій Красов.

«Докладаємо всіх зусиль задля посилення взаємодії наших областей та іноземних партнерів. Особливу увагу в питанні залучення міжнародної допомоги приділяємо постраждалим внаслідок бойових дій регіонам», – зазначив Олексій Красов.

Також іноземні партнери готові допомагати Харківщині в розвитку соціальних проєктів підтримки внутрішньо переміщених осіб. 

«Ми продовжуємо допомагати українцям з перших днів повномасштабного вторгнення, реалізуємо чимало проєктів із допомоги українським біженцям в Європі. Тож готові посилювати нашу допомогу і на Харківщині», - додала представниця Саксонського Міністерства соціальних справ та соціальної взаємодії Катаріна Ортман.