Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відбулося чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність»

На Харківщині відбулося чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність»

Під час засідання обговорили перспективи створення форми для заяв щодо порушення тендерних закупівель та заслухали результати реалізації програми в Богодухівському районі.

У межах реалізації проєкту «Прозорість і підзвітність» в Харківській ОВА створять online-форму, куди люди зможуть надсилати повідомлення про помилки або порушення в тендерних закупівлях. Нагадаємо, раніше на офіційному веб-сайті Харківської ОВА вже запрацював розділ «Публічні закупівлі», де усі представники громадськості мають змогу перевірити завершені та актуальні тендери.

«Відповідно до законодавства, заяви про помилки в закупівлях будуть розглядатися від 5 до 30 днів. Запити не можуть бути анонімними, адже це суперечить чинній процедурі розгляду. Тому форма заяви має містити і дані про заявника», - зазначив Євген Іванов.

Під час засідання робоча група розглянула ситуацію із порушенням тендерної процедури в селі Руська Лозова. Мова йде про капітальний ремонт багатоквартирного житлового будинку. Під час перевірки було виявлено, що під час кваліфікації учасника допущено порушення законодавства у сфері публічних закупівель, а саме: не відхилення тендерної пропозиції, яка підлягала відхиленню відповідно до закону.

«Ураховуючи технічний регламент електронної системи закупівель, було прийнято рішення усунути порушення шляхом розірвання договору. Сплат за договором не було, шкоди державі не заподіяно. Щодо відповідальної особи вже розпочато дисциплінарне провадження», - зазначив Євген Іванов.

У межах засідання учасники робочої групи заслухали начальника Богодухівської РВА Анатолія Рисцова щодо реалізації проєкту в районі. Відповідно до доручення начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, на Богодухівщині створено аналогічну робочу групу «Прозорість і підзвітність». До неї увійшли 17 осіб: представники органів місцевого самоврядування, правоохоронці та громадські діячі.

«Щотижня проводитимемо спільні наради з очільниками районів щодо реалізації проєкту «Прозорість і підзвітність». Аналогічні засідання мають відбуватися на місцях не менш як двічі на місяць. Також має проводитися робота з висвітлення діяльності робочих груп у районах та результатів засідань», - зазначила керівник апарату Харківської ОВА Вікторія Белявцева.

Нагадаємо, розпорядження начальника обласної військової адміністрації від 10 жовтня на Харківщині створили робочу групу «Прозорість і підзвітність». До її складу увійшли керівники структурних підрозділів ХОВА, начальники районних військових адміністрацій області, представники правоохоронних органів та громадськості.