Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Начальник Харківської ОВА провів робочу зустріч з міністеркою оборони Королівства Нідерланди

Начальник Харківської ОВА провів робочу зустріч з міністеркою оборони Королівства Нідерланди

Олег Синєгубов та Кайса Оллонгрен обговорили безпекову ситуацію в регіоні та намітили подальші кроки співпраці.

«Перш за все хочу подякувати Уряду Нідерландів за значну допомогу нашій державі. Харківська область її особливо відчуває, оскільки лінія фронту проходить через населені пункти регіону. Зараз наша основна робота зосереджена на двох напрямках – допомозі Збройним силам України та налагодженню цивільного життя в області. Ворог щодня обстрілює громади регіону, в результаті чого гинуть та травмуються мирні жителі. Гострою залишається ситуація з розмінуванням нашої території. Намагаємося боротися з вибухонебезпечними предметами, залишеними рашистами, всіма доступними способами, але власних ресурсів недостатньо. Спільно з волонтерами продовжуємо евакуювати населення з прифронтових громад області. Крім цього, працюємо над відновленням житла для громадян, яке пошкодив або зруйнував ворог, а також освітніх, медичних закладів та об'єктів інфраструктури», – розповів Олег Синєгубов.

Кайса Оллонгрен подякувала начальнику Харківської ОВА за зустріч та зауважила, що Королівство Нідерланди й надалі допомагатиме Україні на шляху до перемоги.

«Ми дуже поважаємо український народ за його наполегливість і відданість ідеї, що потрібно продовжувати боротьбу з ворогом до Перемоги. Це в інтересах не лише України, а і Європейського Союзу. Я тут, щоб на власні очі побачити те життя, яке ви проживаєте, і висловити нашу солідарність із вами. Ми будемо продовжувати нашу співпрацю з Міністерством оборони України, зі Збройними силами. Ми говоримо про зброю, снаряди, організацію тренувань для українських військовослужбовців. Також це стосується допомоги у відновленні об'єктів критичної інфраструктури регіону», – зазначила міністерка оборони Королівства Нідерланди.