Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ухвалено рішення щодо заборони повернення дітей до населених пунктів, звідки проводилася примусова евакуація – Олег Синєгубов

Ухвалено рішення щодо заборони повернення дітей до населених пунктів, звідки проводилася примусова евакуація – Олег Синєгубов

В ефірі телемарафону «Єдині новини» начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про евакуацію населення з найбільш обстрілюваних громад.

На сьогодні необхідно вивезти з небезпечних громад 275 дітей. Зокрема, нині евакуйовано 186 людей, з них 89 дітей.

«Продовжуються обстріли цивільних населених пунктів на північному, східному та південно-східному напрямках. Ворог постійно обстрілює більш ніж 20 населених пунктів, зокрема, місто Куп’янськ. Тому тривають заходи обов’язкової евакуації у примусовий спосіб. Наша мета – вивезти з 3 громад абсолютно всіх дітей», – зазначив Олег Синєгубов.

Також він додав, що деякі евакуйовані раніше жителі повертаються до свого житла. Щоб унеможливити повернення дітей до небезпечних територій, загальна кількість населених пунктів Куп'янського району, які підпадають під примусову евакуацію сімей із дітьми, склала 66.

«Нами зафіксовано 20 фактів повернення вже раніше евакуйованих. Комунікуємо, щоб ці люди не залишалися в небезпеці і виїздили. Зокрема, були ухвалені відповідні рішення Радою оборони Харківської області і затверджені профільним міністерством щодо заборони повернення дітей до таких населених пунктів», – наголосив начальник Харківської ОВА.

Крім того він повідомив, що росіяни продовжують обстріл транспортної інфраструктури, аби ускладнити евакуаційні заходи. У регіоні оперативно ухвалюються рішення для швидкої і безпечної евакуації.

Нагадаємо, для евакуації можна звертатися до Єдиного координаційного гуманітарного центру за номером: 0800339291. Дзвінки є безоплатними, приймаються цілодобово.

Щоденно з 9:00 до 16:00 діє «гаряча лінія» Куп'янської МВА для жителів громади: +380989412300.