Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Коордштаб з питань обов’язкової евакуації населення підтримав рішення про примусову евакуацію сімей із дітьми з Куп'янщини

Коордштаб з питань обов’язкової евакуації населення підтримав рішення про примусову евакуацію сімей із дітьми з Куп'янщини

Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Попереднє рішення про таку евакуацію було ухвалене Радою оборони Харківської області. Зокрема, евакуації підлягають сім'ї з дітьми з с. Кіндрашівка, с. Тищенківка, м. Куп'янськ, смт Куп'янськ-Вузловий, смт Ківшарівка, с. Глушківка, с. Колісниківка, с. Курилівка, с. Новоосинове, с. Подоли. Аби запобігти поверненню родин до небезпечних територій, ухвалили рішення включити частково і ті населені пункти, де була проведена раніше примусова евакуація родин із дітьми. Таким чином кількість населених пунктів Куп'янського району, звідки проводилася і проводиться примусова евакуація сімей із дітьми, склала 66.

«На момент розгляду цього питання на Раді оборони області в цих населених пунктах перебувало 275 дітей. За останні дні звідти виїхали 89 дітей. Вдячні усім, хто відповідально поставився до життя дітей та зголосився евакуюватися. Закликаємо усі сім'ї з дітьми, що залишаються в небезпечних громадах, якнайшвидше виїхати. Адже фіксуємо посилення ворожих обстрілів», - зауважив Олег Синєгубов.

Начальник ХОВА також наголосив, що всі евакуйовані сім'ї отримають тимчасове житло та матимуть підтримку від міжнародних гуманітарних організацій.

Нагадаємо, для евакуації цивільні жителі можуть звертатися до Єдиного координаційного гуманітарного центру за номером: 0800339291. Дзвінки безкоштовні і приймаються цілодобово.

Також щоденно з 9:00 до 16:00 діє «гаряча лінія» Куп'янської МВА для жителів громади: +380989412300.