Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У трьох громад Харківщини з’явилися побратими в американському штаті Юта

У трьох громад Харківщини з’явилися побратими в американському штаті Юта

Про це повідомив заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов.

Відтепер Куп’янська тергромада співпрацюватиме з округом Девіс, Чугуївська - з містом Клірфілд, а Печенізька - з містом Ван’ярд американського штату Юта. Меморандуми про встановлення побратимських відносин укладали під час зустрічі в Києві.

«Пряма співпраця на рівні громад показує свою ефективність як у напрямку усунення наслідків збройної агресії, так і в питаннях спільного розвитку бізнесу, інфраструктури тощо. Продовжуємо працювати на базі Регіонального офісу міжнародного співробітництва задля відновлення Харківщини», - зазначив Євген Іванов.

Також у зустрічі взяв участь народний депутат України Олексій Красов, представники бізнесу Харківщини та штату Юта. Підприємці обговорили можливість розробки спільних проєктів та подальшу взаємопідтримку.

«Меморандуми про побратимські відносини – це важливий крок до взаємного розвитку. Напрямки співпраці можуть корегуватися та змінюватися. Переконаний, з часом їх буде більше», - зазначив народний депутат України Олексій Красов.

Зокрема, учасники розроблятимуть та впроваджуватимуть проекти, які приносять взаємну вигоду в напрямках чистої енергетики, економіки, агросектору та цифровізації. Одночасно партнери сприятимуть відбудові громад.