Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

10 громад Харківщини повністю завершили підключення споживачів до опалення

10 громад Харківщини повністю завершили підключення споживачів до опалення

Стан проходження опалювального сезону 2023/2024 років у Харківській області обговорили під час апаратної наради 31 жовтня під головуванням начальника ХОВА Олега Синєгубова.

На сьогодні в області працюють 408 котелень із запланованих 534, що становить 76,4%. Так, уже опалюється 90% житлових будинків з централізованим теплопостачанням та 84% закладів охорони здоров’я. 

«10 громад повністю завершили роботу з підключення споживачів до опалення, по іншим громадам робота триває. Крім того, розроблено плани дій на випадок надзвичайних ситуацій на об’єктах тепло-, водопостачання та водовідведення в районах області. Минулого року ми вже робили такі плани, а нині – актуалізували їх відповідно до потреб», – сказав Олег Синєгубов. 

Він зазначив, що пріоритетним завданням залишається заготівля твердого палива для громадян. 

Перший заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської ОВА Едуард Яровой додав, що підприємства тепло- та водопостачання забезпечено 589 генераторами на випадок припинення електропостачання. 

«Першочергово здійснюється підключення до тепла закладів охорони здоров’я та установ системи соціального захисту населення з постійним перебуванням людей, а також закладів соціальної сфери, де розміщуються внутрішньо переміщені особи», – розповів Едуард Яровой. 

Теплопостачальними підприємствами області створено аварійний запас обладнання, матеріалів та устаткування, дизельного та бензинового палива, а також дров, пелет, вугілля.