Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов доручив громадам прискорити роботу комісій з обробки заяв на компенсацію за знищене майно

Олег Синєгубов доручив громадам прискорити роботу комісій з обробки заяв на компенсацію за знищене майно

Реалізацію програми єВідновлення в регіоні обговорили на апаратній нараді під головуванням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Всього на Харківщині компенсації у межах програми єВідновлення за пошкоджене майно перевищили 835,7 мільйонів гривень. 

«Програма єВідновлення є одним із пріоритетних напрямків нашої роботи. Очільник кожної громади, міської та районної військових адміністрацій в регіоні, де дозволяє безпекова ситуація, має докласти максимум зусиль, аби комісії з обробки заяв на компенсацію за пошкоджене або знищене майно набрали темп роботи. Вимагаю від керівників РВА взяти на контроль це питання», – сказав Олег Синєгубов.

Загалом в області подано 21 743 заяви для отримання грошової допомоги на поточний ремонт пошкодженого житла та 2191 заява про надання компенсації за знищене майно. Найбільше заяв – від жителів Ізюмського, Харківського та Чугуївського районів, розповів директор Департаменту містобудування та архітектури ХОВА Антон Коротовських.

«В межах програми 6740 заявників уже отримали кошти, на їх рахунки надійшло понад 531,6 мільйона гривень. Також ухвалено рішення про надання компенсації для ще 1863 заявників загалом на 304,1 мільйона гривень. У 6 територіальних громадах відповідними комісіями сформовано вже 119 сертифікатів щодо надання компенсації за знищене майно на загальну суму 176,9 мільйона гривень», – зазначив Антон Коротовських.

Він додав, що впродовж минулого тижня у Дергачівській громаді було пришвидшено роботу комісій з обробки заяв щодо надання компенсацій за пошкоджене майно.    

«Наразі динаміка роботи зі зверненнями громадян у Дергачівському районі – на кращому рівні. Раніше ми фіксували тут майже 500 протермінованих заяв. Впродовж тижня було розглянуто 180, робота триває у посиленому режимі», – доповів директор Департаменту містобудування та архітектури  ХОВА.