Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Робоча група з пошуку сталих рішень та відновлення готує плани раннього відновлення для громад Харківщини

Робоча група з пошуку сталих рішень та відновлення готує плани раннього відновлення для громад Харківщини

Заступники начальника ХОВА Віта Ковальська та Євген Іванов провели зустріч із представниками робочої групи з пошуку сталих рішень та відновлення.

Під час заходу обговорили плани міжнародних гуманітарних організацій щодо впровадження сталих рішень в області.

«Нещодавно запрацював Регіональний офіс міжнародного співробітництва. Це додаткова платформа, яка допомагає нам якісніше співпрацювати з міжнародними партнерами. У такий спосіб пришвидшуємо розробку плану відновлення громад, адже будемо детально проговорювати потреби кожної галузі спільно з місцевою владою», – зазначила Віта Ковальська.

Провести перші тематичні сесії учасники зустрічі домовилися вже у листопаді. Зокрема, планується розкрити такі теми: ранній розвиток дітей, створення необхідних умов у місцях компактного проживання для внутрішньо переміщених осіб, відбудова житла в громадах тощо.

«У межах Регіонального офісу міжнародного співробітництва проводимо зустрічі з донорами регіону, аби покращити координацію між органами виконавчої влади, громадами та міжнародними партнерами. Представники фондів зможуть ознайомитися з тим, що вже зроблено, а громади – розповісти про свої потреби», – сказав Євген Іванов.

Радник з питань сталих рішень MOM Йоханнес Фромхольт додав, що робоча група зосередиться на розробці майбутніх планів відновлення громад, щоб визначити та врахувати всі пріоритетні потреби. Він також підкреслив, що робоча група може допомогти громадам налагодити взаємодію з системою DREAM щодо даних та проєктів, це може сприяти залученню фінансових ресурсів від міжнародних партнерів.

«Важливо скоординувати наші дії ще і в такому форматі, адже одні з найважливіших завдань наразі – підтримка ВПО та пропрацювання потреб для повернення людей до регіону. Нині створюємо робочі групи, щоб розпочати втілення проєктів у Чугуївській та Балаклійській громадах. Для цих двох громад розробимо плани раннього відновлення», – розповів Йоханнес Фромхольт.