Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області готові до роботи 936 Пунктів Незламності

У Харківській області готові до роботи 936 Пунктів Незламності

Підготовку Пунктів Незламності до роботи у випадку тривалого відключення світла обговорили на апаратній нараді під головуванням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Протягом останніх двох тижнів в області збільшили до 936 кількість Пунктів Незламності, які готові до розгортання у разі тривалої відсутності електроенергії. Всі пункти незламності забезпечені електрогенераторами та засобами автономного опалення для обігріву населення. 

«Ми продовжуємо перевірку Пунктів Незламності та моніторинг їх роботи. Всі Пункти повинні бути готовими до роботи 24/7 і мати необхідний запас палива», - зауважив Олег Синєгубов.

Триває підключення оптоволоконного інтернету до 10 Пунктів Незламності. Після завершення робіт без інтернету залишиться лише 54 пункти, де це неможливо зробити у зв’язку з безпековою ситуацією - щодо них вирішується питання забезпечення системами Starlink, повідомив директор Департаменту цивільного захисту ХОВА Іван Сокол.

«З початку функціонування Пунктів Незламності на Харківщині їх відвідало понад 178 тисяч громадян, у тому числі з 1 по 30 жовтня – 3936 осіб. Під час відвідувань громадянам були надані послуги обігріву, зарядки пристроїв, в окремих випадках надана медична допомога», - зазначив Іван Сокол.