Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські спортсмени здобули медалі міжнародних змагань з акробатичного рок-н-ролу

Харківські спортсмени здобули медалі міжнародних змагань з акробатичного рок-н-ролу

28 та 29 жовтня в польському Кракові відбулися чемпіонат світу, чемпіонат Європи та етап Кубку світу з акробатичного рок-н-ролу.

Під час змагань, участь у яких взяли 968 спортсменів з 15 країн, харків’яни  здобули 4 золоті та 2 бронзові медалі.

На чемпіонаті світу були розіграні медалі в змаганнях серед команд формейшн та серед пар. В змаганнях команд формейшн серед жінок перше місце посіла збірна України, до складу якої увійшли харківські спортсменки Катерина Плавуцька, Вікторія Сєрокурова, Таїсія Кириченко, Валерія Чечкіна, Альбіна Шевченко, Домініка Майгур, Анастасія Сошенко, Ярослава Хіленко, Віталіна Гавриліва, Дарія Шевченко, Софія Статівка, Каміла Васильєва, Ксенія Чепурна, Карина Панченко, Іванна Жолоб та Дар'я Ходзько.

В змаганнях команд формейшн серед дівчат-юніорок також перемога була за українською збірною, до складу якої увійшли харків’янки Катерина Сергєєва, Мілана Хлудєєва, Єлизавета Шматько, Альбіна Буйновська, Валерія Смоленко, Аліса Лисенко, Ангеліна Бондарчук, Дар'я Копилова, Вероніка Артюшенко, Уляна Звягінцева, Софія Хлєбнікова і Марія Соболєва.

В юніорських змаганнях серед пар харків’яни Георгій Тагайбай та Єлизавета Каверіна посіли перше місце, а Назар Діденко та Катерина Сергєєва стали третіми.

На чемпіонаті Європи медалі розіграли в дисципліні «основний клас контактний стиль». В змаганнях серед дорослих чемпіонами стала харківська пара Єгор Алєйніков та Дар’я Дмитрук. Ще один харківських дует Дмитро Олійник та Ольга Іванчук посіли четверте місце.

Дві бронзові медалі були здобуті на етапі Кубка світу. В змаганнях серед юнаків третє місце посіли Олександр Ляшенко і Аделаїда Кушка. Серед дітей бронзовими призерами стали Арсеній Журавлевич та Катерина Тархова.