Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині обговорили нові підходи щодо розвитку сільського зеленого туризму

На Харківщині обговорили нові підходи щодо розвитку сільського зеленого туризму

Хакатон «Диверсифікація сільської економіки через мережу громадських консультаційних центрів туризму» відбувся за підтримки Естонського центру міжнародного розвитку і Талліннського університету.

Як повідомила заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська, пілотний проєкт врахував кращі практики диверсифікації сільської  економіки Європейського Союзу і реалізується у прифронтових і прикордонних областях України (Запоріжжя, Харківщина, Сумщина, Київщина, Житомирщина, Дніпропетровщина).

Перший хакатон зібрав представників територіальних громад, органів місцевої влади, які опікуються питаннями розвитку туризму, власників садиб сільського зеленого туризму, науковців, зацікавлених у розвитку туризму Харківщини, представників індустрії гостинності.

"Метою проєкту є генерування ідей, які дозволять розвивати  сільську економіку та туризм. На зустрічі було розглянуто питання щодо туристичних можливостей потенціалу, який є в області. На цій підставі буде розроблено відповідні програми для навчання тренерів, які потім нададуть ці знання представникам громад», – зазначила заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська.

Під час проведення хакатону своїм баченням розвитку туризму на Харківщині ділилися науковці Таллінського університету і Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, фахівці ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму», представники туристичної індустрії Харківщини.

Як зазначила директорка ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму» Валентина Холодок, в кінцевому результаті буде створено національну мережу консультаційних центрів, які діятимуть по всій Україні і  на постійній основі будуть  надавати знання та методичну допомогу фахівцям з туризму і підприємцям щодо   розвитку туризму на сільських територіях.