Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині за тиждень сапери ДСНС знищили 763 боєприпаси

На Харківщині за тиждень сапери ДСНС знищили 763 боєприпаси

Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі повідомив речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

На території Харківської області працюють 34 піротехнічні розрахунки ДСНС, 171 сапер та 74 одиниці техніки. 

«Сапери зведеного загону ДСНС продовжують розміновувати деокуповану територію Харківської області. За тиждень було здійснено 271 виїзд та знешкоджено 763 боєприпаси», – повідомив Євген Василенко.

За його даними, сапери обстежують лінії електропередач, приватні домоволодіння, об’єкти критичної інфраструктури. З початку деокупації територій Харківщини було розміновано 3 944 га території, обстежено 2 788 км ЛЕП, виявлено та знешкоджено понад 81 тис. вибухонебезпечних предметів.

25 жовтня на території області сталося 2 підриви на ВНП, в результаті чого загинула цивільна особа.

Трагічна подія сталася в полі неподалік села Яремівка Ізюмського району. 57-річний чоловік підірвався на протипіхотній міні «Пелюстка» та загинув на місці.

Також цього дня у полі біля села Явірське Ізюмського району під час проведення польових робіт на вибухонебезпечному пристрої підірвався трактор Т-150. Транспортний засіб був модернізований і працював через дистанційне керування, тому обійшлося без жертв і постраждалих.  

«Вкотре звертаюсь до всіх жителів області, особливо населених пунктів деокупованої території. Ризик мінної небезпеки вкрай високий, будь ласка, дотримуйтесь правил безпеки при виявленні та поводженні з ВНП. Помітивши будь-який підозрілий предмет, треба відійти від цього місця й зателефонувати за одним з номерів: «101», «102» та «112», – сказав речник ГУ ДСНС України у Харківській області.

Також Євген Василенко надав дані щодо роботи підрозділів Харківського гарнізону ДСНС під час ліквідації наслідків негоди, яка вирувала в області 28-29 жовтня. Так, рятувальники 29 разів залучались до надання допомоги населенню і комунальним службам.

«Це розпил повалених дерев, прибирання з проїжджої частини машин тощо. Внаслідок падіння дерева у Салтівському районі Харкова травмовано 3 людини», – повідомим спікер. 

Ліквідовували наслідки негоди 29 одиниць рятувальної техніки і близько 140 осіб особового складу ДСНС. З проїзних шляхів та житлових кварталів прибрано 24 повалені дерева.