Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов привітав рятувальників з 200-річчям пожежної охорони Харківщини

Олег Синєгубов привітав рятувальників з 200-річчям пожежної охорони Харківщини

До свята начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов вручив подяки 10 бійцям ДСНС.

Крім того, начальника ХОВА нагородили відомчою заохочувальною відзнакою ДСНС України – нагрудним знаком «Знак Пошани».

Також колишньому начальнику Головного управління ДСНС України у Харківській області, генерал-майору служби цивільного захисту Олександру Волобуєву присвоїли звання «Почесний громадянин Харківської області».

«Уже два століття попри ризики та небезпеку ви виконуєте шляхетну місію порятунку та допомоги людям. Повномасштабне російське вторгнення поставило перед вами нові надзвичайно складні виклики, але ви щодня даєте на них гідну відповідь, демонструючи найвищий рівень професіоналізму. Окрема подяка нашим піротехнікам, які щоденно очищають нашу область від смертоносних російських мін та боєприпасів», – зазначив Олег Синєгубов.

Зокрема, він наголосив, що в області завдяки фахівцям ДСНС знешкоджено уже понад 80 тисяч вибухонебезпечних предметів. Загалом за час повномасштабного вторгнення рф рятувальники здійснили понад 16 тисяч виїздів, більше ніж 2,5 тисячі ліквідацій наслідків обстрілів, витягли з-під завалів та врятували більше 300 людей.

«Сьогодні надзвичайно велика і приємна дата – 200-річчя пожежної охорони Харківщини. Прибув з нашими керівниками, щоб подякувати за розвиток пожежної служби, за те, що допомагаєте і ділитеся досвідом. Важливо, щоб наступні покоління пам’ятали нашу історію і в цьому буде наша сила», – звернувся до присутніх тимчасово виконуючий обов'язки Голови ДСНС України Володимир Демчук.

До привітання рятувальників долучилися народні депутати Павло Якименко та Юлія Гришина.

«З моменту російської агресії ви розв’язуєте надзвичайно складні завдання. Немає жодного сумніву, що ви даєте гідну відповідь окупантам, і немає сумніву у нашій перемозі. Хочу щиро подякувати вам за професійність, стійкість», – зауважив Павло Якименко.

Юлія Гришина додала, що на потреби ДСНС на честь свята передано генератори.

«За кожним днем вашої роботи стоять сотні врятованих життів, тому велика подяка і шана вам за це. Уся країна пишається своїми рятувальниками! Дякуємо, що наближаєте нашу Перемогу!» – сказала Юлія Гришина.