Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для Валківської та Нововодолазької лікарень придбали ангіографи

Для Валківської та Нововодолазької лікарень придбали ангіографи

Заступниця начальника ХОВА Олена Логвинова разом з народними депутатами оглянула медзаклади та проконтролювала хід підготовки відділень до встановлення новітнього обладнання.

«За сприяння народних депутатів Олексія Красова, Юлії Гришиної, Володимира Воронова та при підтримці Харківської ОВА Валківська й Нововодолазька громади на умовах співфінансування придбали сучасні ангіографічні системи. Це обладнання дозволяє завчасно виявляти та лікувати судинні захворювання. Наразі медзаклади завершують підготовку відповідних відділень до встановлення ангіографів. Дякую народним депутатам і міжнародним партнерам за увагу до Харківської області та значну підтримку. Продовжуємо спільно працювати над розвитком медичної сфери в регіоні», – сказала Олена Логвинова. 

Після контрактування з НСЗУ відповідних пакетів медичних послуг персонал лікарень матиме змогу надавати сучасну допомогу більшій кількості пацієнтів. 

«Цей проєкт реалізуємо завдяки співпраці народних депутатів України, благодійного фонду «Emerland», Харківської обласної військової адміністрації та органів місцевого самоврядування. Благодійний фонд виділив Валківській та Нововодолазькій громадам близько 20 мільйонів гривень кожній, на ці кошти були закуплені ангіографічні системи. Наразі 7 таких систем уже працює в місті Харків, а тепер буде ще 2 – в районах області. Ці високотехнологічні комплекси слугуватимуть пацієнтам з усього регіону. Це революційний проєкт, який дозволить зберегти життя та здоров'я наших людей», – зазначив Олексій Красов.

Народна депутатка Юлія Гришина відзначила високий рівень підготовки лікарень у Валках та Новій Водолазі до встановлення новітнього обладнання.

«Те, що я сьогодні побачила, вражає. Пишаюся людьми, які  продовжують працювати у медзакладах в такий непростий час. Завдяки професіоналізму та компетентності керівників колективи згуртувалися, продовжують боротися та розвивати медичну сферу», – сказала Юлія Гришина. 

За словами директора Валківської центральної районної лікарні Артема Ковальова, відділення для ангіографічної системи перебуває на стадії готовності. Запустити систему тут планують вже на початку наступного року.