Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулося чергове засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність»

Відбулося чергове засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність»

Засідання пройшло під головуванням очільника робочої групи – заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова.

В межах реалізації проєкту «Прозорість та підзвітність» на сайті Харківської ОВА було створено рубрику із інформацію про публічні закупівлі, проведені структурними підрозділами облвійськадміністрації.

«За дорученням начальника Харківської ОВА продовжуємо роботу в межах реалізації проєкту. Тепер кожен громадянин, представники громадських організацій зможуть зайти в профільну рубрику та переглянути дані проведених тендерних закупівель та оголошених. У разі виявлення порушень проводитимемо перевірки», - зазначив Євген Іванов.

Аналогічні рубрики на сайтах доручено зробити робочим групам «Прозорість та підзвітність» при районних адміністраціях. Вони мають містити інформацію щодо тендерних закупівель в громадах Харківщини.

«Має бути розроблена єдина форма, щоб уся інформація подавалася в електронному вигляді. Громади надаватимуть районам усі необхідні дані, вони вноситимуть їх до своїх рубрик. Так само за цим зможуть стежити представники громадськості», - зазначила керівник апарату Харківської ОВА Вікторія Белявцева.

Крім того, готуються документи для укладання меморандуму про співпрацю з дирекцією системи YouControl. В тому числі документ передбачає спільне проведення тренінгів та навчання для державних службовців.

Нагадаємо, розпорядженням начальника обласної військової адміністрації від 10 жовтня на Харківщині створили робочу групу «Прозорість та підзвітність». До її складу увійшли керівники структурних підрозділів ХОВА, начальники районних військових адміністрацій області, представники правоохоронних органів та громадськості.