Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Золочеві відбудували гуртожиток, який було пошкоджено ворожими обстрілами

У Золочеві відбудували гуртожиток, який було пошкоджено ворожими обстрілами

Будівлю соціального гуртожитку в Золочеві капітально відремонтували за кошти фонду ліквідації наслідків збройної агресії та місцевого бюджету. Приміщення вже готове до заселення.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 3,9 мільйона гривень.

«За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова першочергово займаємося відновленням житлового фонду в регіоні. Так, соціальний гуртожиток у Золочеві ще до початку повномасштабного вторгнення рф спеціально обладнали для переселенців з Луганської та Донецької областей. У 2023 році людям знову довелося покидати своє житло і шукати нові місця проживання, адже через ворожі обстріли приміщення було пошкоджено», – розповів заступник начальника Харківської ОВА Михайло Харнам.

У місцях пошкодження фахівці відновили електрику та опалення, також провели внутрішні та зовнішні роботи.

«Тут винесло частину стіни, тому довелося розбирати завали та заново відновлювати приміщення. Майже три місяці працювали на об’єкті. Замінили вікна, двері, вентиляцію, утеплили фасад. Крім того, встановили сантехнічне обладнання, оновили пічки на кухні», – додав виконроб підрядної фірми Сергій Козоріз.

Як зазначив начальник Богодухівської районної військової адміністрації Анатолій Рисцов, до повномасштабного вторгнення у соціальному гуртожитку мешкало близько 50 людей.

«У Золочівській громаді нараховується майже 5 тисяч переселенців, тому потреба в соціальному житлі є. Також зараз проводяться роботи в бомбосховищі дитячого садочка в Золочеві», – прокоментував Анатолій Рисцов.