Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Готуємо рішення про примусову евакуацію сімей з дітьми із 10 населених пунктів Куп'янщини – Олег Синєгубов

Готуємо рішення про примусову евакуацію сімей з дітьми із 10 населених пунктів Куп'янщини – Олег Синєгубов

Про евакуацію населення з небезпечних громад регіону розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов у ефірі телемарафону «Єдині новини».

Так, на сьогодні з Купʼянського напрямку евакуйовали понад тисячу людей, з них 240 дітей. Більше 2 тисяч осіб виїхали самостійно.

«Ворог продовжує обстріли цивільного населення прифронтових громад Харківщини. Унаслідок російського терору гинуть та зазнають поранення мирні мешканці, зокрема діти. Задля збереження життя та здоров'я людей закликаємо громадян до евакуації з небезпечних територій», – сказав Олег Синєгубов.

Як зазначив начальник ХОВА, усі евакуйовані з небезпечних районів будуть забезпечені житлом, матимуть підтримку та повний супровід від міжнародних гуманітарних організацій. Зокрема, якщо громадяни будуть виїжджати за межі області, то отримають одноразові виплати. Крім того, за бажання буде організована евакуація в західні області України.

«На сьогодні ми у процесі ухвалення рішення про примусову евакуацію сімей з дітьми із 10 населених пунктів Куп'янської, Кіндрашівської та Курилівської громад. Там перебуває 275 дітей. Діти можуть бути евакуйовані обов'язково щонайменше з одним із батьків або іншим опікуном», – додав Олег Синєгубов.

Він наголосив, що наразі також рекомендують евакуюватися цивільному населенню, передусім родинам із дітьми, з Борівської громади. На сьогодні там проживає 8900 людей, серед них – 844 дітей.

Нагадаємо, для евакуації цивільні жителі можуть звертатися до Єдиного координаційного гуманітарного центру за номером: 0800339291. Дзвінки безкоштовні і приймаються цілодобово.

Також щоденно з 9:00 до 16:00 діє «гаряча лінія» Куп'янської МВА для жителів громади: +380989412300.