Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста розповіли про план допомоги Харківщині у 2024 році

Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста розповіли про план допомоги Харківщині у 2024 році

За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова його заступниця Віта Ковальська провела зустріч з представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Як зазначила Віта Ковальська, одним з нових напрямків співпраці буде фізична реабілітація населення. Наразі це можливо зробити на базі одного з медзакладів області. Зокрема, розглядали можливість розвитку Українського науково-клінічного центру протезування та реабілітації, який нещодавно перейшов на баланс Харківської обласної ради. А також – удосконалення фізичної реабілітації дітей у навчально-реабілітаційних центрах і закладах охорони здоров’я.

«Питання фізичної реабілітації є надзвичайно актуальним для наших громадян і ми сподіваємося на підтримку Міжнародного Комітету Червоного Хреста у цьому напрямку. Крім того, обговорили відновлення медзакладів на деокупованих територіях та підготовку до опалювального сезону», – сказала Віта Ковальська.

Під час зустрічі глава Полтавської суб-делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста Стефані Гартлахер розповіла, яка допомога надавалася жителям Харківщини цього року. Так, до області передавали генератори для водоканалів, лікарень і Пунктів Незламності, доставляли будматеріали в громади, які були в окупації чи перебували на тодішній лінії зіткнення.

«Наразі співпрацюємо з 5 громадами Куп’янського району щодо підготовки до опалювального сезону. Зокрема, планується забезпечити дровами 2000 домогосподарств Кіндрашівської, Петропавлівської, Дворічанської, Курилівської, Вільхуватської громад. Також з 2024 року розглядаємо можливість більш постійного перебування наших співробітників у Харкові, оскільки на 80% робота сконцентрована на деокупованих територіях регіону», – прокоментувала Стефані Гартлахер.