Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов спільно з керівництвом НСЗУ обговорили розвиток програми «Доступні ліки» на Харківщині

Олег Синєгубов спільно з керівництвом НСЗУ обговорили розвиток програми «Доступні ліки» на Харківщині

Під час робочої зустрічі начальник ХОВА Олег Синєгубов та керівниця Національної служби здоров'я України Наталія Гусак домовилися поглибити співпрацю щодо забезпечення населення регіону безоплатними медичними послугами.

Про це вони повідомили в ході брифінгу, який відбувся за підсумками наради. 

«На сьогодні урядова програма «Доступні ліки» на Харківщині діє у 872 аптеках. Цьогоріч жителям регіону було виписано понад 720 тисяч електронних рецептів, за якими аптеки вже отримали більше 215 мільйонів гривень компенсації від НСЗУ. Будемо поглиблювати взаємодію з Національною службою здоров'я України та стимулювати нові аптеки долучатися до програми. Крім цього, активно працюємо над тим, аби більш активно інформувати пацієнтів про можливості й переваги програми «Доступні ліки»», – розповів Олег Синєгубов.

Як зазначила очільниця НСЗУ Наталія Гусак, попри воєнний стан, програма реімбурсації продовжує розширюватись. До переліку «Доступних ліків» наразі входить понад 500 найменувань препаратів, зокрема, при серцево-судинних захворюваннях, діабеті 2-го типу, цукровому та нецукровому діабеті, бронхіальній астмі, епілепсії, розладах психіки та поведінки, хронічному обструктивному захворюванні легенів, хворобі Паркінсона, імуносупресивні препарати тощо. У серпні цього року список поповнили знеболювальні для паліативних хворих. З жовтня – додані тест-смужки для визначення рівня глюкози у крові.

«Важливо, щоб кожен українець, який потребує ліків за програмою реімбурсації «Доступні ліки», знав про таку можливість та мав змогу отримати необхідні ліки недалеко від місця проживання. Задля розширення доступності програми реімбурсації для пацієнтів продовжуємо розвивати тісну взаємодію Національної служби здоров'я України з органами державної влади та місцевого самоврядування», —  зазначила Голова НСЗУ Наталія Гусак.