Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині провели зустріч з освітянами щодо відновлення навчального процесу

На Харківщині провели зустріч з освітянами щодо відновлення навчального процесу

Під час заходу заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська та народний депутат України Роман Грищук обговорили з освітянами проблемні питання, які виникають в умовах повномасштабної війни.

«З досвіду Харківської області можемо сказати, що після деокупації для освітньої сфери одними з першочергових завдань є відновлення влади на місцях та збереження персоналу, учнів у навчальних закладах. Зокрема, у школах, де не вистачало вчителів, за дорученням начальника ХОВА Олега Синєгубова відновили навчальні процеси завдяки залученню магістрів і студентів з харківських педагогічних закладів вищої освіти. Також працюємо над забезпеченням освітян та дітей необхідною технікою», – розповіла Віта Ковальська.

Внаслідок російської агресії низка закладів освіти в Україні залишається під окупацією, тому однією з ключових тем обговорення було питання розробки комплексу державних програм та заходів для відновлення навчання.

«Процес відновлення освіти є надзвичайно важливим на деокупованій Харківщині. Зокрема, вже зараз управлінці та вчителі мають досвід, який зможе допомогти іншим фахівцям у роботі після деокупації територій Запорізької, Херсонської, Луганської, Донецької областей та Автономної Республіки Крим. Спираючись на вже здобутий досвід, зараз маємо підготувати порядок відновлення освітнього процесу на інших деокупованих територіях», – сказав Роман Грищук.