Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській ОВА відбувся перший навчальний семінар в межах робочої групи «Прозорість та підзвітність»

У Харківській ОВА відбувся перший навчальний семінар в межах робочої групи «Прозорість та підзвітність»

20 жовтня семінар-тренінг з протидії корупції провели для фахівців Департаменту агропромислового розвитку та апарату Харківської ОВА.

Захід відбувся під головуванням очільника робочої групи – заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова та за участі керівника апарату Вікторії Белявцевої.

Євген Іванов нагадав, що метою створеної групи є формування прозорості, доброчесності в Харківській області, засудження будь-якого прояву корупції та зловживання службовим становищем, докладання зусиль щодо попередження цих ганебних проявів. У подальшому такі тренінги для державних службовців проводитимуться щотижня.

«З набранням чинності Закону про відновлення декларування 12 жовтня 2023 року стартувала й кампанія декларування за 2021 та 2022 роки. Вона триватиме до 31 січня 2024 року. До зазначеної дати декларанти мають подати декларації за відповідні звітні періоди, у тому числі для проведення спецперевірок, крім тих осіб, які подали їх добровільно раніше» – нагадав Євген Іванов.

Детальніше державним службовцям щодо питань запобігання корупції, забезпечення прозорості та доброчесності під час семінару розповів начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції Харківської ОВА Костянтин Ісаєв.

Він відзначив, що вагомим  інструментом забезпечення доброчесності державного службовця є електронне декларування. Законом про відновлення декларування досягнуто відкритість реєстрів декларацій державних службовців для громадськості у 2021-2023 роках. При цьому, що важливо, існують обмеження щодо доступу до реєстрів військовослужбовців, правоохоронців, а також членів їхніх сімей.