Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові провели інформаційно-просвітницьку кампанію «Придивись»

У Харкові провели інформаційно-просвітницьку кампанію «Придивись»

Захід пройшов 18 жовтня з нагоди відзначення Європейського Дня боротьби з торгівлею людьми в приміщенні вокзалу станції Харків-Пасажирський.

Кампанія створена за підтримки IOM Ukraine з метою популяризації правил безпеки під час міграції та  попередження громадян про ризики потрапляння в ситуацію торгівлі людьми. Для України проблема торгівлі людьми особливо загострилася під час повномасштабного вторгнення рф. Жінки, діти та молодь, які змушені були покинути країну, або стали вимушено переміщеними особами в середині країни,  стикаються з ризиками потрапити до  рук злочинців, які можуть використати їх у своїх цілях.

З метою попередження таких ситуацій та підвищення рівня обізнаності громадян  щодо явища торгівлі людьми, представниками Департаменту соціального захисту населення Харківської ОВА спільно з ГО «Чистий аркуш» провели інформаційно-просвітницькі заходи в ході яких громадянам запропоновано поміркувати над питанням власної безпеки та над ризиками, що виникають в процесі пошуку привабливих пропозицій роботи чи житла.  

В рамках заходу у приміщенні залізничного вокзалу було створено експозицію «Придивись».

«Наблизившись до зони, куди вказують знаки, можна побачити на підлозі оптичну ілюзію, у дизайн якої «вшито» історії, реальних ситуацій вербування та втягнення у ситуацію торгівлі людьми та розміщена інформація з номером Національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів 527, гарячої лінії з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей 15-47 та QR-кодом на відео-ролики кампанії та вебсайт» – повідомляють організатори. 

Для тих, хто потрапив в ситуацію торгівлі людьми або має запитання, діє безкоштовна гаряча лінія: "527", "0 800 505 501", "1547".

Довідково. Інформаційну кампанію «Придивись» реалізує в Україні Представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні спільно з Міністерством соціальної політики України та Всеукраїнською коаліцією громадських організацій з протидії торгівлі людьми, за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства закордонних справ Королівства Норвегія та Міністерства юстиції Швеції.