Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для підприємців Харківщини провели тренінг щодо кредитних та грантових програм

Для підприємців Харківщини провели тренінг щодо кредитних та грантових програм

Під час під час тренінгу представникам бізнесу розповіли про чинні державні кредитні та грантові програми для підтримки та розвитку бізнесу.

«Продовжуємо докладати усіх зусиль задля підтримки та розвитку бізнесу в регіоні. Завдяки співпраці з Міністеркою економіки України Юлії Свериденко вдалося домогтися зміни умов за програмою «5-7-9%». Окрему увагу приділили переробним підприємствам. Для них передбачено збільшення терміну кредитування до 10 років на інвестиційні цілі. Кредитний ліміт для переробних підприємств також збільшили до 150 мільйонів гривень», - зазначив перед тренінгом заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов.

Державні банки працюють з грантовими програмами для представників бізнесу. Зокрема йдеться про мікрогранти за програмою «єРобота». Сума фінансової підтримки сягає 250 тисяч гривень.

«Цей грант вигідно брати, адже за правилами замість повернення коштів грантоотримувач має виконати умови, передбачені програмою. Найчастішою умовою є створення нових робочих місць. Є варіанти, коли бізнесмен може отримати і грант, і кредит за програмою «5-7-9%». Головна умова – відсутність заборгованостей по попереднім кредитам. Тоді кошти можуть надати без перешкод», - пояснив заступник директора департаменту ММСБ центрального офісу АТ «Державний ощадний банк України» Юрій Войчак.

Також підприємцям розповіли про нові державні гранти для ветеранів та членів їх родин. Програма передбачає виплату до 1 мільйона гривень на створення бізнесу.

За посиланнями можна більш детально ознайомитися із тими видами партнерської співпраці, які надає Ощадбанк та доступними державними грантовими програмами, якими пропонує скористатися банк.