Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євген Іванов з робочим візитом відвідав Валківську тергромаду

Євген Іванов з робочим візитом відвідав Валківську тергромаду

В межах поїздки заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов долучився до круглого столу за участі делегації представників гміни Голенюв Західнопоморського воєводства Республіки Польща.

Під час засідання обговорювалися питання спільного розвитку між Валківською територіальною громадою та польською гміною, які раніше уклали меморандум про співпрацю.

«Пряма взаємодія між органами місцевого самоврядування та їх європейськими партнерами працює ефективно. У Валківській територіальній громаді є потужні підприємства, які відправляють продукцію на експорт в тому числі до Республіки Польща. Тому завдяки налагодженню прямих зв’язків, співпраця і партнерство дасть змогу громаді розвиватися та розбудовуватися», - зазначив Євген Іванов. 

Зокрема, під час засідання учасники обговорювали важливість боротьби з корупцією та діяльність робочої групи «Прозорість та підзвітність», яку створили при Харківській обласній військовій адміністрації.

«В Україні питання прозорості закріплено на державному рівні. До 20 грудня такі ж робочі групи будуть створені в районних адміністраціях із залученням представників громад. У межах діяльності групи на сайті ОВА буде створено окремий розділ щодо прозорості закупівель. Там міститиметься інформація щодо актуальних тендерних закупівель та вже завершених», - зазначила керівник апарату Харківської ОВА Вікторія Белявцева.

Під час круглого столу голова громади Валерій Скрипніченко презентував проєкт сучасного індустріального парку. За задумом, підприємство займатиметься переробкою вторинної сировини в екологічну енергію. 

«Цей індустріальний парк дасть змогу забезпечити місцеве населення та внутрішньо переміщених осіб роботою. А отриманою від переробки енергією зможемо забезпечити критичну інфраструктуру громади, лікарню та інші комунальні заклади. Для реалізації цього задуму громаді необхідні іноземні інвестиції», - зазначив Валерій Скрипніченко. 

Голова гміни Голенюв Роберт Крупович підтримав ініціативу колеги та запевнив у своїй всебічній допомозі. 

«Польський Уряд та народ продовжують підтримувати Україну особливо у цей непростий час. Ідея розробки індустріального парку дуже перспективна для Валківської громади, адже тут активно працює агробізнес? у якого можна отримувати сировину для роботи парку», - додав Роберт Крупович.

В організації круглого столу сприяли Польсько-українська господарча палата та очільниця ГО «Центр розвитку місцевого самоврядування» Діана Баринова.